Sorunlar

Akarlar-Mite'lar

Biyolojisi

İnsan hayvan ve bitki gibi canlıların yaşadığı ortamda canlı artık ve döküntüleriyle beslenen, gözle görülemeyen başı, gövdesi, bacakları ve de birçok türü olan canlılardır. Özellikle tozlu bakımsız evlerde tavuk, güvercin ve farelerde, bazen suda ve otluk alanlarda çok yaşarlar.

"Allerjik reaksiyonlara neden olurlar, özellikle astımı ve allerjisi olanlar dikkat etmelidir."

Kontrol Önlemleri

Ev içinin ve eşyaların ilaçlanması, evde tozların sık sık alınması ve evin dikkatli temizlenmesi gibi tedbirler alınmalıdır.

Uyuz Böceği ve Hastalığı

Biyolojisi

Uyuz böceği insanın derisi içine girerek tüneller halinde (2 mm-3 cm uzunlukta) yerleşip üreyen, devamlı deride tünel açan, kabarcıklar, delikler ve yaralar meydana getiren bir parazittir. Kıl diplerinde iltihaplı dermatit de yaparlar. Böcek yassı, oval, kitinle örtülü ve kirli sarı renklidir. Kısa, kalın ve kıllı bacakları vardır. 0.4 mm boyunda ve 0.3 mm enindedir. Deri altına yumurtlayarak ürer. Yumurtlamadan iki hafta sonra hastalığın başlaması vücutta genellikle parmak araları, bilek ve dirseklerin iç kısmı, koltukaltı, karın ile bacakları sarması ile olur. Deride kazdığı tünellerin üzerinde içi su ve parazit dolu kabarcıklar oluşur. Özellikle geceleri artan şiddetli allerjik kaşıntılar olur. Buna uyuz hastalığı denir. Uyuz insanlardan el sıkma ile, kullandığı eşyalar ve bir arada yaşama ile bulaşır. Özellikle okul, yurt, kışla gibi toplu yaşam yerleri en kolay bulaşma ortamıdır. Bilgisiz ve fakir ortamda daha çok görülür.

"Uyuz böceği kedi, köpek gibi memeli hayvanlarda da hastalık yapar. Hububatla da geçen cinsi vardır. Deride geceleri daha artan kaşıntı, kabarcıklar varsa doktora gidilmelidir."

Kontrol Önlemleri
  1. Eğer uyuz teşhisi konmuş ise; iyi bir vücut temizliği ardından verilen böcek öldüren ilaçlar tarife göre tekrarlanarak vücuda sürülür. Vücut ilaçlı bırakılır. Üzerindeki çamaşırlar değiştirilir. Bu işlemi evdeki hasta olan da olmayan da yapmalıdır
  2. Ev içi ve yıkanamayan eşyaların profesyonel servis tarafından özel formülasyonla ilaçlanması gerekir.
  3. Okul ve yurt gibi toplu yaşam alanlarında ise hastalar tecrit edilir ve okul içinde komple ilaçlama yapılmalıdır.

Güve

Biyolojisi

3 mm boylarında küçük ve oval böceklerdir. Bunlar insanlara zarar vermez ama kişisel eşyalara, giysilere zarar verirler. Güveler hayvan kılından yapılmış her türlü eşya üzerine yerleşirler ve yerler. (Kaşmir, yünlü, ipekli giysiler gibi)

Kontrol Önlemleri

Yaygın ortamlarda kontrolü için kesinlikle profesyonel bir uygulamaya başvurmak ve ayrıca ayrıca korunmak için şahsi önlemler almak gerekir.

Giysileri kesinlikle tavan arası, merdiven altı gibi yerlerde saklamayın.Temiz kutu içinde saklayın ve tam kapalı tutun.Giysileri kullanma talimatına uygun olarak saklayın. Kutuların içine naftalin koyun.

Kulağa Kaçan

Biyolojisi

Kontrol Önlemleri

Tespih Böceği

Biyolojisi

Kontrol Önlemleri

Gümüş Balıkçığı

Biyolojisi

Kontrol Önlemleri

Kırkayak

Biyolojisi

Kontrol Önlemleri

Salyangoz

Biyolojisi

Kontrol Önlemleri

Ağaç Kurdu ve Mobilya Böceği

Biyolojisi

Kontrol Önlemleri


Trakya İlaç & İlaçlama Trakya İlaçlama Sorunlar Çözümler Servisler
Servisi Edirne Hakkımızda Yürüyen Haşereler Açık Alan İlaçları Referanslar
Sarıcapaşa Mah. Kadirhane Sok. Vizyon ve Misyon Uçan Haşereler İlaçlama Servisi Belgelerimiz
Orduevi Yanı Bilgen Çarşısı No: 47 EDİRNE Çalışma Şeklimiz Kemirgenler Ahşap Bina İlaçlama İletişim
Tel: 0284 214 2299 Diğer Zararlılar Ev İlaçlama
GSM: 0545 265 3980 / 0532 716 3942 Haşere Haritası Apartman İlaçlama
E-Posta: info@trakyailaclama.com.tr Konut İlaçlama
Kokusuz İlaçlama
Kokulu İlaçlama